marți, 20 ianuarie 2015

05. La nervii adolescenței. 01.30.2014

Ți-ai ținut vreodată nervii în spate? Când simți că explodezi şi tu alegi să te calmezi? Ei bine, aceea e puterea adevărată. Vrei doar să evadezi din toate căcaturile acestea de care nici măcar nu poți să fugi, nu poți să le rezolvi, nu poți să faci nimic. Sunt momente in viața fiecărui om când simți că nu mai poți, te-ai săturat de tot şi de toate, prietenii tăi nu sunt lângă tine, familia te enervează, îți reproşeaza defapt ca te maturizezi, creşti, mai stai puțin şi pleci. Ei nu te înțeleg. Lumea nu te ințelege, trage doar concluzii proaste, te judecă pentru ce faci, tot ce poți să faci e să taci şi să înghiți pentru că nu vei reuşi de unul singur să schimbi lumea, schimbarea eşti tu dar nu cred că ție nu-ți place de tine.
În viață vei întâlni fel si fel de oameni cu care te vei certa, te vei înțelege, te vei împăca, le vei iubi, le vei urî, vei ajunge să nu le mai suporți şi tot ce ai avea nevoie, ar fi "el".
El care poate reuşea să îți aducă un zâmbet pe față, el care te asemăna cu o păpuşă. El te înțelegea pe deplin şi te învăța şi pe tine ce să faci, când, cum, te ținea în impas, te oprea din a face ceva rău, ceva ce aveai să regreți dupaia. Ai nevoie de el pentru a-ți opri prima lacrimă, şterge-o pe a doua şi oprio pe a treia.
-NU MAI SUPOOORT!!!!! a urlat ea cât a putut de tare şi a început să-şi strângă pumnii şi să plângă. Nu o mai suport!! Vreau să plec, să nu mă mai intorc. Vreau să fug de acasă şi să nu îmi mai pese. Vreau să pot să respir, ea vrea să mă potolească dar nu înțelege că nu poate să mă schimbe, aşa sunt eu, e personalitatea mea şi nu are ce să facă în legătură cu asta. Să plec odată naibii de acasă, asta vreau!
-Nesimțit-o! a răspuns mama ei nervoasă şi dezamăgită de faptul că fata ei creşte şi se maturizează şi nu mai e după placul ei. Eşti o nesimțită!
Şi atunci ea a început să îi răspunda cu şi mai mulți nervi şi adrenalină în glas şi în cuvinte. Ea vroia doar aer, vroia să fie înțeleasa, lăsată în pace... uitată pentru o vreme. Să poată să respire şi să răsufle aşa cum orice adolescent ar face.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu